Deze site gebruikt cookies. Indien u verder door de site navigeert, stemt u in met ons gebruik van cookies. Meer info vindt u hier

Selectie van Vakantiehuizen in Altea - Pagina 1

Altea Costa Blanca Spanje

Costa Blanca Altea

algemene informatie

Aan de Spaanse Costa Blanca tussen Valencia en Alicante, bevindt zich het kunstenaars- en vissersdorpje Altea. Het stadje in het zuidoosten van Spanje, is gelegen aan de Middellandse Zee in de provincie Alicante en ligt zon 50 kilometer ten noordoosten van de stad Alicante en ongeveer 130 kilometer ten zuiden van de stad Valencia. Een gebied met vele vakantiehuizen, vakantievilla's met privé zwembad en appartementen aan zee. Altea biedt diverse woongebieden waar u luxe vakantieaccomodaties kunt vinden.

Algemene informatie over Altea

Altea, met rond de 20.000 inwoners, heeft een oppervlakte van 34,4 km en is gebouwd op een heuvel. Bovenop de berg prijkt de schitterende basiliek met de intens blauwe koepels. In het tegen een berghelling gebouwde oude centrum, met zijn vele kleine smalle straatjes, hebben zich vele kunstenaars gevestigd en bevinden zich gezellige typische restaurantjes en barretjes.

Centrum van Altea

 Een belangrijke bron van inkomsten voor Altea is het toerisme, dat sinds de jaren 50 is gegroeid als gevolg van het mediterrane klimaat, de kindvriendelijke stranden en het karakteristieke stadscentrum.Historie van Altea

De geschiedenis van Altea gaat vele eeuwen terug en wordt gekenmerkt door de verschillende beschavingen die in de loop der tijd voorbij zijn gekomen.

Moren en christianen Altea Straat in Altea

De Iberiërs, Feniciërs, Moslims, Grieken en Romeinen hebben allen hun stempel achtergelaten.Het lijkt erop dat ook de naam Altea van het Grieks komt, namelijk van het Griekse woord Altahia, wat betekent ik genees en omdat de stad zich bevindt aan de monding van de rivier Algar (wat "de gezondheidsrivier" betekent) gaan historici ervan uit dat het vroeger een strategisch, geneeskundig en heilzaam oord was. Maar dat is een lange tijd geleden, vandaag de dag mondt deze rivier haast droog uit in de Middellandse Zee.

Landschap en omgeving van Altea

Het rond een baai gelegen Altea ligt ingeklemd tussen bergen en zee. Het biedt uitzicht op de pittoreske blauwe koepels van de kerk van "Virgen del Consuelo" of ook wel genoemd  Nuestra Seora del Consuelo. Deze kerk is gebouwd op een heuvel en prijkt hoog boven het historische centrum uit.

Virgen del Consuelo Altea - Costa Blanca - Spanje Dorp van Altea - Costa Blanca - Spanje Stranden Altea

 Hier treft u ook een doolhof van geplaveide straten en trappen aan dat een bezoek meer dan waard is. U wordt er getrakteerd op doorkijkjes die zicht geven op de kustlijn en op interessante en mooie plekjes van Altea.

Stranden in Altea

Altea heeft een 6 km lang strand waar kliffen en kiezelstranden elkaar afwisselen. Vanaf de Barranco del Mascarat volgen kleine baaien en stranden elkaar  op tot aan de havenpier die de grens aangeeft met LAlfs del Pi. Vlakbij het oude stadscentrum ligt het strand Playa de la Roda en iets meer ten zuiden het grootste strand, namelijk Cap Blanch, dat versmelt met het strand van Albir. 

Strandpassage Altea - Costa Blanca - Spanje

Verder noordwaarts ligt het strand Playa de Cap Negret, een kiezelstrand dat uitmondt in een kleine inham met zwarte keien, genaamd Cala del Soio. Een ander geliefd strand is L'Olla, dat recht tegenover het gelijknamig eilandje ligt. Altea eindigt aan de bergspits Mascarat en de Sierra de Bernia, waar men inhammen met kleine kiezelstranden aantreft zoals La Barreta, La Solsida en La Galera.

Te zien in Altea

Naast de eerder genoemde kerk van Virgen del Consuelo met haar prachtige blauwe koepels kent Altea ook meerdere musea:

 • Volkenkundig Muziekmuseum, met de Carlos Blanco Fadol-collectie, wordt beschouwd als een van de belangrijkste ter wereld op dit gebied. Er is een schitterende concertzaal waar u kunt genieten van een gevarieerd programma van muziek- en toneelvoorstellingen.
 • Museum Navarro Ramn
 • Sala de Pinturas, het museum voor schilderkunst
 • Casa de Cultura, waar tijdelijke overzichtstentoonstellingen worden georganiseerd
Daarnaast zijn er nog de concoursen en festivals, waaronder vooral het Internationaal concours van Altea dat in november plaatsvindt en waaraan meer dan 500 muzikanten deelnemen. In de nacht van de tweede zaterdag van augustus vindt een groot vuurwerkfeest plaats met een wervelende licht- en geluidsshow.

Te doen in Altea

Altea nodigt uit tot een ontdekkingsreis te voet. Het labyrint van smalle steegjes die bovendien prachtig uitzicht bieden over de baai van Altea, is waar deze stad zo bekend om is. U passeert vele kleine winkeltjes, kraampjes en galleries die allerlei handgemaakte goederen aanbieden.

Niet ver van Altea ligt Cactuslandia, met een indrukwekkende collectie van meer dan 1000 soorten Cactussen en papegaaien. U weet niet wat u ziet!

Richting Benidorm bevinden zich meerdere pretparken zoals Terra Mítica , het eerste themapark van Spanje. Dit attractiepark is opgedeeld in vijf gebieden, vijf verloren beschavingen van de oudheid en de attracties nemen u mee terug naar de mythen en legenden van deze oude culturen.

Aqualandia is een groot waterpark waar jong en oud een onvergetelijke dag kunnen beleven in de vele zwembaden met springplanken, stroomversnellingen, watervallen en glijbanen.

Voor het bezichtigen prachtige exotische- en zeedieren en verschillende shows en andere attracties kan men een bezoek brengen aan Safari Park Vergel of het dierenpark Mundomar.

Sport en recreatie in Altea

Het strand bij Marina Greenwich biedt een verscheidenheid aan sportmogelijkheden. U kunt er duiken, vissen, surfen, er is een zeilschool en er worden jachten verhuurd. Dit aanbod treft u trouwens ook aan in de haven en bij de watersportclub.

Ook de golfliefhebber kan in Altea terecht. Don Cayo Club de Golf, een 9 holes golfbaan bij Altea la Vieja ligt tegen de achtergrond van het Berniagebergte en biedt hierdoor schitterend uitzicht op de omgeving. Club de Golf Real de Faula is een in 2005 aangelegde, ruim opgezette 2x 18-holes golfbaan, gelegen tussen zee en la Sierra Finestrat. Het complex biedt tevens twee 5-sterren hotels, zwembaden, tennisbanen, kids club, fitness centrum, restaurantjes en winkels.

 Golf Altea - Costa Blanca - Spanje

Gastronomie van Altea

De typisch Spaanse gerechten zijn ook in Altea rijkelijk vertegenwoordigd. Het meest kenmerkende gerecht van de streek, en dit geldt voor de gehele Costa Blanca, is ongetwijfeld rijst. Het wordt op meer dan 300 manieren bereid. In de bergen wordt in de karakteristieke kookpotrijst verwerkt als een van de ingrediënten, tesamen met varkensvlees, worst, pompoen, rapen, snijbieten, kikkererwten en bonen. 

 Eten in Altea - Costa Blanca - Spanje Visgerechten Altea - Costa Blanca - Spanje

Aan zee hebben de restaurants altijd wel vis, schelp- en schaaldieren op het menu staan. De talloze (vis)restaurants aan de haventjes bieden u de heerlijkste lokale specialiteiten: Dorade, Lubina a la Sal (in een zoutkorst) of gegrild met een scheutje olijfolie, knoflook en citroensap. De gastronomie van de Costa Blanca omvat ook mierzoete nagerechten, zoals noga en ijs uit Xixona, druiven, rozijnen en dadels, amandeltaart, in suikerstroop gedrenkt gebak begeleid door koffielikeur uit Alcoy en kruidenlikeur uit de Sierra Mariola. De beste rode, lichtrode en roswijnen komen uit de streken Alto Vinalop en de Marina Alta.

Ligging van de vakantiehuizen, vakantievilla's en vakantieappartementen

De vakantiehuizen vakantievillas en vakantieappartementen zijn gelegen in en rond Altea en in de aangrenzende dorpjes La Nucia, Polop en Alfaz del Pi. De dorpjes bevinden zich in een heuvelachtig gebied, omgeven door boomgaarden maar zeker niet te ver van de kust.  Afstanden: dorpskern ca. 3-4 km; strand ca. 4-8 km; supermarkt en restaurants ca. 3-5 km; tennisbanen en golf ca. 3-8 km van uw villa.

 terras Altea - Costa Blanca - Spanje

Villajoyosa

Gezellig vissersdorpje naast Altea, met een schitterend zandstrand. 
Afstanden: dorpskern en strand ca. 4 km; supermarkt en restaurants ca. 3 km; tennisbanen ca. 1 km en golf ca. 10 km van uw villa.


55 Vakantiehuizen in Altea en omgeving - Pagina 1

Elke vakantiewoning heeft een beschikbaarheidskalender waarop u op de aankomst- en vertrekdatum kunt aanklikken om de huurprijs te berekenen.
Filter resultaten
Albir Amarilla Apartamento 2 B C D, Mooi en romantisch appartement met gemeenschappelijk zwembad in Albir, aan de Costa Blanca, Spanje voor 2 personen...
+
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies

Appartement


Albir,

 Costa Blanca,
 Spanje
1 slaapkamers
/
2 personen
Mooi en romantisch appartement met gemeenschappelijk zwembad in Albir, aan de Costa Blanca, Spanje voor 2 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 64
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies
Albir Amarilla Apartamento A, Mooi en romantisch appartement in Albir, aan de Costa Blanca, Spanje met gemeenschappelijk zwembad voor 4 personen...
+
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies

Appartement


Albir,

 Costa Blanca,
 Spanje
2 slaapkamers
/
4 personen
Mooi en romantisch appartement in Albir, aan de Costa Blanca, Spanje met gemeenschappelijk zwembad voor 4 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 78
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies
Alphy Beach Appartment, Prachtig en comfortabel appartement met gemeenschappelijk zwembad in Villajoyosa, aan de Costa Blanca, Spanje voor 4 personen...
+
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies

Appartement


Villajoyosa,

 Costa Blanca,
 Spanje
2 slaapkamers
/
4 personen
Prachtig en comfortabel appartement met gemeenschappelijk zwembad in Villajoyosa, aan de Costa Blanca, Spanje voor 4 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 93
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies
Sierra Verde Polop, Villa met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen...
+
6,4
Beoordelingsgemiddelde
2 Recensies

Villa


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Villa met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 90
6,4
Beoordelingsgemiddelde
2 Recensies
Apartamento Villa Gadea, Appartement in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met gemeenschappelijk zwembad voor 4 personen...
+
8,9
Beoordelingsgemiddelde
6 Recensies

Appartement


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
2 slaapkamers
/
4 personen
Appartement in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met gemeenschappelijk zwembad voor 4 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 98
8,9
Beoordelingsgemiddelde
6 Recensies
Altea Mediterraneo, Mooi en comfortabel appartement met gemeenschappelijk zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 4 personen...
+
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies

Appartement


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
2 slaapkamers
/
4 personen
Mooi en comfortabel appartement met gemeenschappelijk zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 4 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 108
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies
Apartamento Belleza, Mooi en romantisch appartement in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 4 personen...
+
9,3
Beoordelingsgemiddelde
6 Recensies

Appartement


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
2 slaapkamers
/
4 personen
Mooi en romantisch appartement in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 4 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 110
9,3
Beoordelingsgemiddelde
6 Recensies
Mamala Polop, Villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen...
+
8,6
Beoordelingsgemiddelde
2 Recensies

Villa


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 104
8,6
Beoordelingsgemiddelde
2 Recensies
Naranja, Villa in Alfaz Del Pi, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen...
+
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies

Villa


Alfaz Del Pi,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Villa in Alfaz Del Pi, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 127
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies
La Virreina 004, Vakantiewoning in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met gemeenschappelijk zwembad voor 4 personen...
+
8,1
Beoordelingsgemiddelde
3 Recensies

Vakantiewoning


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
2 slaapkamers
/
4 personen
Vakantiewoning in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met gemeenschappelijk zwembad voor 4 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 115
8,1
Beoordelingsgemiddelde
3 Recensies
Berna Alfaz del Pi, Villa met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen...
+
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies

Villa


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Villa met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 122
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies
Casa Lykkeboden la Nucia, Prachtige en comfortabele villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 8 personen...
+
8,8
Beoordelingsgemiddelde
5 Recensies

Villa


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
8 personen
Prachtige en comfortabele villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 8 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 117
8,8
Beoordelingsgemiddelde
5 Recensies
Gaviotas, Prachtige en gezellige villa met privé zwembad in La Nucia, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen...
+
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies

Villa


La Nucia,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Prachtige en gezellige villa met privé zwembad in La Nucia, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 127
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies
La Guatla 4, Mooie en leuke villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen...
+
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies

Villa


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
2 slaapkamers
/
6 personen
Mooie en leuke villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 131
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies
Mariposa, Villa met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen...
+
6,8
Beoordelingsgemiddelde
3 Recensies

Villa


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Villa met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 130
6,8
Beoordelingsgemiddelde
3 Recensies
Santa Belgica, Mooie en leuke vakantiewoning met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen...
+
8,1
Beoordelingsgemiddelde
3 Recensies

Chalet


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
4 slaapkamers
/
6 personen
Mooie en leuke vakantiewoning met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 160
8,1
Beoordelingsgemiddelde
3 Recensies
Altea Buena Vista, Villa met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen...
+
8,1
Beoordelingsgemiddelde
9 Recensies

Villa


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Villa met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 150
8,1
Beoordelingsgemiddelde
9 Recensies
Patrax 6 La Nucia, Villa met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen...
+
8,5
Beoordelingsgemiddelde
6 Recensies

Villa


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Villa met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 131
8,5
Beoordelingsgemiddelde
6 Recensies
Villa Los Pinos 6, Mooie en romantische villa met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen...
+
7,5
Beoordelingsgemiddelde
4 Recensies

Villa


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Mooie en romantische villa met privé zwembad in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 136
7,5
Beoordelingsgemiddelde
4 Recensies
El Elephante Feliz, Prachtige en gezellige villa met privé zwembad in Alfaz Del Pi, aan de Costa Blanca, Spanje voor 8 personen...
+
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies

Villa


Alfaz Del Pi,

 Costa Blanca,
 Spanje
4 slaapkamers
/
8 personen
Prachtige en gezellige villa met privé zwembad in Alfaz Del Pi, aan de Costa Blanca, Spanje voor 8 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 140
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies
Annette, Prachtige en gezellige villa met privé zwembad in Albir, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen...
+
7,1
Beoordelingsgemiddelde
15 Recensies

Villa


Albir,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Prachtige en gezellige villa met privé zwembad in Albir, aan de Costa Blanca, Spanje voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 148
7,1
Beoordelingsgemiddelde
15 Recensies
Casa Luna la Nucia, Modern en comfortabel vakantiehuis in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen...
+
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies

Vakantiehuis


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Modern en comfortabel vakantiehuis in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 142
0,0
Beoordelingsgemiddelde
0 Recensies
Splendid 6, Villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen...
+
8,2
Beoordelingsgemiddelde
3 Recensies

Villa


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 143
8,2
Beoordelingsgemiddelde
3 Recensies
Casa Nostres Alfaz del Pi, Mooie en comfortabele vakantiewoning in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen...
+
8,7
Beoordelingsgemiddelde
3 Recensies

Chalet


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Mooie en comfortabele vakantiewoning in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 144
8,7
Beoordelingsgemiddelde
3 Recensies
Casa Urlisa, Villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen...
+
8,0
Beoordelingsgemiddelde
7 Recensies

Villa


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 158
8,0
Beoordelingsgemiddelde
7 Recensies
Carpe Diem 10, Villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 10 personen...
+
8,6
Beoordelingsgemiddelde
8 Recensies

Villa


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
5 slaapkamers
/
10 personen
Villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 10 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 181
8,6
Beoordelingsgemiddelde
8 Recensies
Bella Vista, Prachtige en comfortabele villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen...
+
9,1
Beoordelingsgemiddelde
2 Recensies

Villa


Altea,

 Costa Blanca,
 Spanje
3 slaapkamers
/
6 personen
Prachtige en comfortabele villa in Altea, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen.
Prijs  per dag Vanaf:
€ 169
9,1
Beoordelingsgemiddelde
2 Recensies

55 Vakantiehuizen in Altea en omgeving - Pagina 1

Elke vakantiewoning heeft een beschikbaarheidskalender waarop u op de aankomst- en vertrekdatum kunt aanklikken om de huurprijs te berekenen.
Pool Villas bv
Pool Villas bv
Jacob van Lenneplaan 36
3743AR, Baarn
The Netherlands
Tel: +31 (0)35 3038120
www.poolvillas.com
Social Media
Mis nooit onze aanbiedingen
Online Booking System Powered by i-rent.net